tesanj-brosura
Tešanj
Home
> Gdje uložiti > Tešanj

Investirajte u Tešanj | Tešanj promotivni film

Poslovno okruženje općine Tešanj već odranije je prepoznato kao veoma atraktivno za investitore. Ugledu tešanjske sredine u vezi s poslovnom izvrsnošću doprinose preduzetnici i lokalna uprava, s visokim stepenom modernizacije i snažnim preduzetnim duhom. Tešanj je ujedno i mjesto duhovnosti i znamenitosti iz bogate historije, s prelijepom prirodom.

U Tešnju je razvijena industrijska kultura sa dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji autodijelova za vodeće svjetske proizvođače. Prisutno je i iskustvo u preradi tekstila i kože, kao i specijalizirana znanja i vještine u proizvodnji namještaja prepoznatog i cijenjenog na probirljivom svjetskom tržištu. U novije vrijeme se intenzivno razvija prehrambena industrija uz razvoj punionica „najbolje mineralne vode na svijetu“ (Međunarodni sajam mineralnih voda, Barkeley Springs, SAD).

tesanj
Poslovni kontakti sa poslovnom zajednicom u Tešnju ostvaruju se lako i jednostavno. Izgrađeni poslovni odnosi sa vodećim svjetskim preduzećima u oblasti autoindustrije pozicionirali su Tešanj kao područje od posebnog interesa za strane investitore.

Zasigurno najveći resurs ove sredine predstavljaju znanje i kompetencije raspoložive radne snage. Ove odlike radne snage stečene su tokom niza godina rada u lokalnim privrednim subjektima koji su dobavljači vodećih svjetskih preduzeća. Postojanje lokalnih kapaciteta za sticanje specijaliziranih znanja i vještina, te cijena radne snage, čini ovu sredinu konkurentnijom u odnosu na druge dijelove BiH i šire. Razvoj ljudskih resursa potiče se kroz stipendiranje učenika i studenata, kroz rad Tehnološkog centra za drvnu industriju ARTECO, i postojanje moderne stručne obuke. Srednja mješovita škola Tešanj na temelju postignutih rezultata svrstava se među najbolje škole srednjeg stručnog obrazovanja u BiH.

tesanj
Posebno je vrijedno istaknuti značaj pozicioniranosti poslovne zone Bukva-Vila u neposrednoj blizini čvorne tačke na budućem paneuropskom koridoru autoceste Vc, čime je ova zona konkurentnija u odnosu na ostale iz okruženja.

Moderna uprava Općine Tešanj u svakom pogledu predstavlja funkcionalan servis za investitore. Načelnik i njegov tim s pravom mogu istaći da znaju šta je to što je potrebno privrednicima.

Stoga, dobrodošli u Tešanj, jer mi znamo šta vam je potrebno!
Dođite da zajednički gradimo uspjeh!