zepce
Žepče
Home
> Gdje uložiti > Žepče

Investirajte u Žepče | Žepče promotivni film

Općina Žepče je u posljednje dvije dekade postala uzor mnogim manje dinamičnim sredinama. Svuda okolo možete vidjeti nova postrojenja, proizvodne hale i skladišta, te objekte za uslužne djelatnosti.

Općina Žepče ima izuzetno povoljan geo-prometni položaj, smještena je u srednjoj Bosni, u Zeničko-dobojskom kantonu, na najvažnijoj trasi koja povezuje Istočnu Europu i Jadransko more (uz magistralni put M-17, regionalnu cestu R-465 Žepče – Zavidovići i željezničku prugu Ploče – Sarajevo- Šamac-Budimpešta). Teritorij općine se proteže na 282 km2 površine.

Konkurentsku prednost Žepča predstavlja snažan sektor malih i srednjih preduzeća i izvozno orijentirano gospodarstvo, kvalificirana i konkurentna radna snaga, dostupnost sirovina i kooperanata/podugovarača, te izvrsni turistički potencijali.

zepce-city
Snaga lokalne industrije su oko 318 obrta i 256 malih i srednjih poduzeća, te izvozno-orijentirano gospodarstvo s dugom tradicijom u drvnoj, lakoj metalnoj, tekstilnoj industriji i trgovini. Lokalna poduzeća su već prisutna na stranim tržištima kroz različita partnerstva i izvoz, i otvorena su za suradnju sa stranim kompanijama.

Žepče ima ugledan industrijski potencijal i tradiciju u tekstilnoj proizvodnji, drvopreradi i metalopreradi.

Od ekoloških uvjeta posebno treba istaknuti značajne obradive površine, povoljnu umjerenu kontinentalnu klimu, te bogate vodene resurse, izvore mineralne i termalne vode, različite rude, ali i bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta. Većina poljoprivrednih površina više od 15 godina nisu kemijski tretirana, te su pogodna za pokretanje ekološke proizvodnje.

zepce
Industrijsko-poslovna zona Polja u potpunosti je u vlasništvu Općine Žepče i daje joj konkurentsku prednost, jer se time uvelike olakšava najam zemljišta, transparentnost natječaja za investitore, uz razne olakšice koje Općina može dati korisnicima poslovne zone.

Načelnik i njegov tim maksimalno će izaći u susret potencijalnim investitorima, a na usluzi su Vam stručni ljudi iz uprave i lokalne Razvojne agencije Žepče.

Dobrodošli u Općinu Žepče, sredinu vrijednih ljudi!