Proizvodnja-automobilskih-dijelova-opreme-i-mehanizacije
Proizvodnja automobilskih dijelova i opreme
Home
> Sektori/industrije > Proizvodnja automobilskih dijelova i opreme

Teslić

Teslić ima dugu tradiciju proizvodnje finalnih i poluproizvoda za automobilsku industriju, a u mješovitoj školi “Nikola Tesla”, jednoj od dvije srednjoškolske ustanove, nakon trogodišnjeg školovanja stiču se i zvanja automehaničara, varioca i električara.

Production-of-automotive-parts-and-equipment-1
Tešanj

Tešanj nudi poslovnu izvrsnost radne snage u ovom sektoru i dugu tradiciju isporuke proizvoda najpoznatijim svjetskim proizvođačima u autoindustriji. Njemačka poslovna grupa Mann+Hummel je premjestila na područje Tešnja dio svoje proizvodnje a za period od 2013. godine nadalje postavila je ambiciozan plan koji predviđa rast od 30% u vezi postrojenja za proizvodnju filtera i drugih komponenti za automobilsku industriju.

Žepče

Uspjeh investicije koju je njemačka firma Car Trim GmbH implementirala na području Žepča dodatni je pokazatelj potencijala sektora proizvodnje automobilskih dijelova i opreme. Ova firma jedan je od europskih lidera u sektoru. Pogon za proizvodnju kožnih i tekstilnih presvlaka za prvu ugradnju sjedišta u putnička vozila marke Audi i VW koji je u Žepču otvorila ova njemačka firma trenutno zapošljava 140 radnika. Trenutna iskorištenost proizvodnih kapaciteta je 70% a plan investicije na području općine Žepče predviđa rast ukupnog broja radnika na 500.